VŠE CO POTŘEBUJETE VĚDĚT, ABYSTE BYLI ZDRAVÍ.Na tom, co si vyberete, záleží. Právě dnes můžete učinit rozhodnutí, která vám zítra přinesou více radosti i energie.V průběhu času pak správné volby významně zvyšují šance na váš dlouhý a zdravý život.ODPOVĚDNOST ZA VAŠE ZDRAVÍ MÁTE VE SVÝCH RUKÁCH.
Štítná žláza je vedle jater naše největší endokrinní žláza. Je to žláza regulující temperament člověka, který odpovídá jeho zděděným vlastnostem, jeho povaze, jeho charakteru; jeho náladě, jeho osobnosti a jeho negativnímu zaměření. Štítná žláza patří
Máte rádi párky, slaninu či salámy? Raději je hned vyhoďte, mohou na vás mít hodně špatný vliv. Podle vědců byste je raději měli ze svého jídelníčku úplně vynechat. Podle nové studie totiž mohou výrazně ovlivnit naše duševní zdraví.
Přátelé, zní to neskutečně, ale efekt nastavení naší mysli je tisíckrát ověřený faktem a skutečnost našich životů. Vždycky se cítíme podle myšlenek, které v hlavě zrovna máme. A naše myšlenky jsou zase výsledkem našich přesvědčení. Změňme čemu věříme a zm
Úžasná kniha (jako i jiné od pana doktora), informace podané pro laika naprosto srozumitelně, informace, jaké vám žádný lékař v ordinaci neřekne. Velmi obohacující čtení o vaší trávicí soustavě.
Himalájská sůl, obvykle dovážená z Pakistánu, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez
Pokud pomineme případy jako genetická zátěž nebo těžká choroba, fakticky platí, že za ono snižování imunity si vesměs můžeme sami. Stačí k tomu, abychom zažívali dlouhodobý stres, neměli dostatek spánku, minimálně se hýbali, konzumovali stravu chud
Díky inulinu je skvělou výživou hodných střevních bakterií. Dobrý stav střevní mikroflóry se nám odmění zlepšenou imunitou i lepší náladou. Navíc se zlepší celkově trávení. Omezí se zánět v těle. Lidé trpící zácpou by měli pocítit úlevu od svých potíž
Ochratoxin (mytotoxin) je jedním z karcinogenů a svou toxicitou napadá hlavně ledviny a močové ústrojí. Hlavním zdrojem ochratoxinu je obilí, dalším jsou mastné výrobky, významným zdrojem ochratoxin může být též káva.
Jedovaté látky z našich řek nezmizely. A to přesto, že kvalita vody se v posledních letech výrazně zlepšila. Navíc se objevují nové hrozby, které jsou skryté: řeky už dávno nepřipomínají stoky plné znečištěných odpadních vod, přesto mohou obsahovat napřík
Šálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu vitaminu A . Ten pochází z karotenoidů, které mají na svědomí oranžovou barvu dýní. Vitamin A zlepšuje zrak, zejména za špatného osvětlení, brání vzniku rakoviny a prospívá zdraví kůže.
Důvodem intenzivní a specifické vůně, zvané pižmové, je cyklický keton zvaný muscon. Tato látka je dodnes využívána v kosmetice, ale je nahrazována syntetickým – xylenovým pižmem.Výzkumy bohužel naznačují, že se jedná o tělu nebezpečnou látku.
O čem vypovídá označení bio, co vyjadřuje a jaký je rozdíl mezi biopotravinami a obyčejnými potravinami?
Syntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva, pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní. Mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých b
To, že je glutamát neurotický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat, by měl vědět každý člověk. Glutamát je však nebezpečný v každém věku, takže jeho vyřazení z kuchyně bude prospěšné pro celou rod
V historii lidstva není detoxikace ničím neznámým, ovšem dnes se více než v minulosti stává podstatnou součástí prevence a léčby chronických nemocí. V současné době se zvyšuje počet lidí trpících srdečně-cévními chorobami, alergiemi, rakovinou i depresemi