ODHALTE TAJEMSTVÍ UKRYTÉ VE VAŠEM TĚLE

VŠE CO POTŘEBUJETE VĚDĚT, ABYSTE BYLI ZDRAVÍ.Na tom, co si vyberete, záleží. Právě dnes můžete učinit rozhodnutí, která vám zítra přinesou více radosti i energie.V průběhu času pak správné volby významně zvyšují šance na váš dlouhý a zdravý život.ODPOVĚDNOST ZA VAŠE ZDRAVÍ MÁTE VE SVÝCH RUKÁCH.

projít na web

CO JÍST PŘI ONEMOCNĚNÍ ŠTÍTNÉ ŽLÁZY

Štítná žláza je vedle jater naše největší endokrinní žláza. Je to žláza regulující temperament člověka, který odpovídá jeho zděděným vlastnostem, jeho povaze, jeho charakteru; jeho náladě, jeho osobnosti a jeho negativnímu zaměření. Štítná žláza patří

projít na článek

CHCETE ZLEPŠIT SVŮJ PSYCHICKÝ STAV? VYHNĚTE SE SLANINĚ, PÁRKŮM I SALÁMŮM.

Máte rádi párky, slaninu či salámy? Raději je hned vyhoďte, mohou na vás mít hodně špatný vliv. Podle vědců byste je raději měli ze svého jídelníčku úplně vynechat. Podle nové studie totiž mohou výrazně ovlivnit naše duševní zdraví.

projít na článek

NAŠE POCITY OVLIVŇUJÍ NAŠE MYŠLENKY

Přátelé, zní to neskutečně, ale efekt nastavení naší mysli je tisíckrát ověřený faktem a skutečnost našich životů. Vždycky se cítíme podle myšlenek, které v hlavě zrovna máme. A naše myšlenky jsou zase výsledkem našich přesvědčení. Změňme čemu věříme a zm

projít na článek

kniha: ZACHRAŇTE SVÉ STŘEVO i játra, žlučník a pankreas (Igor Bukovský)

Úžasná kniha (jako i jiné od pana doktora), informace podané pro laika naprosto srozumitelně, informace, jaké vám žádný lékař v ordinaci neřekne. Velmi obohacující čtení o vaší trávicí  soustavě. 

projít na článek

HIMALAJSKÁ SŮL - POKLAD NAZÝVANÝ BÍLÉ ZLATO

Himalájská sůl, obvykle dovážená z Pakistánu, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez

projít na článek

ZA ŠPATNOU IMUNITU SI OBVYKLE MŮŽEME SAMI

Pokud pomineme případy jako genetická zátěž nebo těžká choroba, fakticky platí, že za ono snižování imunity si vesměs můžeme sami. Stačí k tomu, abychom zažívali dlouhodobý stres, neměli dostatek spánku, minimálně se hýbali, konzumovali stravu chud

projít na článek

ČEKANKOVÝ SIRUP - ZDRAVÉ SLAZENÍ VHODNÉ I PRO DIABETIKY

Díky inulinu je skvělou výživou hodných střevních bakterií. Dobrý stav střevní mikroflóry se nám odmění zlepšenou imunitou i lepší náladou. Navíc se zlepší celkově trávení. Omezí se zánět v těle.  Lidé trpící zácpou by měli pocítit úlevu od svých potíž

projít na článek

OCHRATOXIN

Ochratoxin (mytotoxin) je jedním z karcinogenů a svou toxicitou napadá hlavně ledviny a močové ústrojí. Hlavním zdrojem ochratoxinu je obilí, dalším jsou mastné výrobky, významným zdrojem ochratoxin může být též  káva.

projít na článek

NONYLFENOL (NPE)

Jedovaté látky z našich řek nezmizely. A to přesto, že kvalita vody se v posledních letech výrazně zlepšila. Navíc se objevují nové hrozby, které jsou skryté: řeky už dávno nepřipomínají stoky plné znečištěných odpadních vod, přesto mohou obsahovat napřík

projít na článek

CHCETE ZHUBNOUT? JEZTE DÝNĚ!

Šálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu  vitaminu A . Ten pochází z karotenoidů, které mají na svědomí oranžovou barvu dýní. Vitamin A zlepšuje zrak, zejména za špatného osvětlení, brání vzniku rakoviny a prospívá zdraví kůže.

projít na článek

NEBEZPEČNÉ XYLENOVÉ PIŽMO - MOŠUS

Důvodem intenzivní a specifické vůně, zvané pižmové, je cyklický keton zvaný muscon. Tato látka je dodnes využívána v kosmetice, ale je nahrazována syntetickým – xylenovým pižmem.Výzkumy bohužel naznačují, že se jedná o tělu nebezpečnou látku.

projít na článek

CO JSOU TO BIOPOTRAVINY?

O čem vypovídá označení bio, co vyjadřuje a jaký je rozdíl mezi biopotravinami a obyčejnými potravinami? 

projít na článek

SYNTETICKÁ BARVIVA V POTRAVINÁCH

Syntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva,  pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní.    Mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých b

projít na článek

JAK POZNAT GLUTAMÁT V POTRAVINÁCH?

To, že je glutamát neurotický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat, by měl vědět každý člověk.  Glutamát je však nebezpečný v každém věku, takže jeho vyřazení z kuchyně bude prospěšné pro celou rod

projít na článek

Kniha: DETOXIKACE PRO DLOUHÝ ŽIVOT

V historii lidstva není detoxikace ničím neznámým, ovšem dnes se více než v minulosti stává podstatnou součástí prevence a léčby chronických nemocí. V současné době se zvyšuje počet lidí trpících srdečně-cévními chorobami, alergiemi, rakovinou i depresemi

projít na článek