Éčka neboli konzervanty, barviva, stabilizátory a jiné látky, nás na obalech potravin tak trochu děsí. Vyskytují se zprávy o alergických reakcích, hyperaktivních dětech a jiných zdravotních problémech, které souvisejí s obsahem éček.Pojďme se jim tedy podívat trošičku na kloub..
Obecně lze říci, že bychom si měli dávat pozor na potraviny obsahující větší počet éček. Éčka nahrazují nebo vylepšují přirozené vlastnosti potravin těmi umělými. Veškeré éčka, která se používají, jsou schválená a testovaná, ovšem pravdou je, že jsou povo
projít na článekŠkodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?
projít na článekKniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná po
projít na článekKyselina pantothenová v potravě Název pro kyselinu pantothenovou pochází z řečtiny a znamená „všude se nacházející“; vitamín B 5 se skutečně nachází v mnoha potravinách rostlinného i živočišného původu, především v mase a vnitřnostech, celozrném pečivu a
projít na článekSyntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva, pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní. Mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých b
projít na článek