ÉČKA V POTRAVINÁCH -úvodník

Éčka neboli konzervanty, barviva, stabilizátory a jiné látky, nás na obalech potravin tak trochu děsí. Vyskytují se zprávy o alergických reakcích, hyperaktivních dětech a jiných zdravotních problémech, které souvisejí s obsahem éček.Pojďme se jim tedy podívat trošičku na kloub..

projít na článek

POZOR NA POTRAVINY S VĚTŠÍM POČTEM ÉČEK

Obecně lze říci, že bychom si měli dávat pozor na potraviny obsahující větší počet éček. Éčka nahrazují nebo vylepšují přirozené vlastnosti potravin těmi umělými. Veškeré éčka, která se používají, jsou schválená a testovaná, ovšem pravdou je, že jsou povo

projít na článek

ČEHO SE NEBÁT V DOBĚ JEDOVÉ

  Škodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?

projít na článek

kNIHA: DOBA JEDOVÁ

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná po

projít na článek

VITAMIN B5 - KYS. PANTOTHENOVÁ

Kyselina pantothenová v potravě Název pro kyselinu pantothenovou pochází z řečtiny a znamená „všude se nacházející“; vitamín B 5 se skutečně nachází v mnoha potravinách rostlinného i živočišného původu, především v mase a vnitřnostech, celozrném pečivu a

projít na článek

SYNTETICKÁ BARVIVA V POTRAVINÁCH

Syntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva,  pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní.    Mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých b

projít na článek