Úvod

E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce

projít na web

Vanilka celá

Vanilka se používá na přípravu vanilkového cuku, do krémů a sladkých omáček. Originální vanilkový cukr připravíme z 0,5 kg cukru krupice a 1 vanilkového lusku. Vše nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Balení: Sáček 1 ks - (2-4 g)...................

projít na článek

Sušená rajčata

Bohaté aroma sušených rajčat se výborně hodí do smetanových a sýrových omáček na těstoviny nebo noky, do zeleninových salátů nebo na pizzu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 30 g....................

projít na článek

Skořice mletá

Skořice se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 38 g....

projít na článek

Skořice celá 8 cm

Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka

projít na článek

Saturejka

Přidává se do luštěnin, k bramborům, slaným pomazánkám. Používá se do uzenin a k zelenině, zejména k zelí a kapustě. Do luštěniny je oblíbený nejen pro svoje specifické aroma ale i pro svoje pozitvní účinky proti nadýmání. Má mírně pepřové aroma. Balení:

projít na článek

Rozmarýn

Bylinka s výrazvou pryskyřičnou vůní se hodí k rybímu i kuřecímu masu. Při marinování masa se výborně kombinuje s citronem, bobkovým listem a česnekem. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................23 Kč Kořenka 80 ml - 25 g........

projít na článek

Petržel

Svěží bylinka s jemnou a nenápadnou chutí. Její použití je skoro neomezené a využívá se hlavně její jasně zelené barvy, která rozjasní každý pokrm. Jako všechny, tak i petržel nemá rád dlouhou tepelnou úpravu. Jeho barva i chuť se varem rychle ztrácí. Při

projít na článek

Pepř zelený celý

Zelený pepř má jemnější chuť a aroma než černý. Celý se používá na nakládání zeleniny, uzenin nebo sýrů. Nadrcený pepř můžeme přidat do marinád, na steaky nebo do omáček. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................38 Kč Kořenka 8

projít na článek

Pepř růžový

Růžový pepř jsou plody pepřovce brazilského z Brazílie. Mírně sladké kuličky s pryskyřičným nádechem se používají pro svůj dekorativní charakter do rýže nebo bílých omáček. Může být i součástí dezertů jako zmrzlin nebo pudingů. Balení: Sáček (znovuuzavíra

projít na článek

Pepř černý celý

Černý pepř z Vietnamu, typ Black Star. Celý pepř se přidává do vývarů, polévek nebo omáček. Používá se i při nakládání zeleniny, hub, uzenin i sýrů. Typ Black Star se vyznačuje bohatým aroma, které si dokáže dlouho uchovat. Balení: Sáček (znovuuzavírateln

projít na článek

Pepř bílý celý

Bílý pepř má výraznější a silnější aroma než černý pepř. Používá se převážně do smetanových omáček a na kuřecí a rybí maso. Celý pepř se používá na nakládání zeleniny a aromatizaci octů a olejů. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g..............

projít na článek

Paprika sladká

Španělská paprika "DELIKATESSE" 140 ASTA Sladká paprika se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 35 g.....

projít na článek

Paprika pálivá

Španělská paprika patří mezi nejlepší na světě, protože dozrávala na plném slunci, které jí dalo intenzivní aroma. Paprika je velmi pálivá, proto ji používáme s rozvahou, případně kombinujeme s paprikou sladkou. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 3

projít na článek

Nové koření celé

Kuličky nového koření se nejčastěji přidávají do masových vývarů, omáček i polévek. Lehce podrcené kuličky se přidávají do marinád na kuřecí a vepřové maso, nebo do základů na guláš. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 23 g.......................24

projít na článek

Muškátový ořech celý

Muškátový oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. V italské kuchyni se přidává do smetanových a sýrových omáček na těstoviny. Nejvíce aroma získáme, pokud oříšek nastrouháme až při přípravě pokrmu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml -

projít na článek