E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce
Vanilka se používá na přípravu vanilkového cuku, do krémů a sladkých omáček. Originální vanilkový cukr připravíme z 0,5 kg cukru krupice a 1 vanilkového lusku. Vše nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Balení: Sáček 1 ks - (2-4 g)...................
Bohaté aroma sušených rajčat se výborně hodí do smetanových a sýrových omáček na těstoviny nebo noky, do zeleninových salátů nebo na pizzu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 30 g....................
Skořice se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 38 g....
Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka
Přidává se do luštěnin, k bramborům, slaným pomazánkám. Používá se do uzenin a k zelenině, zejména k zelí a kapustě. Do luštěniny je oblíbený nejen pro svoje specifické aroma ale i pro svoje pozitvní účinky proti nadýmání. Má mírně pepřové aroma. Balení:
Bylinka s výrazvou pryskyřičnou vůní se hodí k rybímu i kuřecímu masu. Při marinování masa se výborně kombinuje s citronem, bobkovým listem a česnekem. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................23 Kč Kořenka 80 ml - 25 g........
Svěží bylinka s jemnou a nenápadnou chutí. Její použití je skoro neomezené a využívá se hlavně její jasně zelené barvy, která rozjasní každý pokrm. Jako všechny, tak i petržel nemá rád dlouhou tepelnou úpravu. Jeho barva i chuť se varem rychle ztrácí. Při
Zelený pepř má jemnější chuť a aroma než černý. Celý se používá na nakládání zeleniny, uzenin nebo sýrů. Nadrcený pepř můžeme přidat do marinád, na steaky nebo do omáček. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................38 Kč Kořenka 8
Růžový pepř jsou plody pepřovce brazilského z Brazílie. Mírně sladké kuličky s pryskyřičným nádechem se používají pro svůj dekorativní charakter do rýže nebo bílých omáček. Může být i součástí dezertů jako zmrzlin nebo pudingů. Balení: Sáček (znovuuzavíra
Černý pepř z Vietnamu, typ Black Star. Celý pepř se přidává do vývarů, polévek nebo omáček. Používá se i při nakládání zeleniny, hub, uzenin i sýrů. Typ Black Star se vyznačuje bohatým aroma, které si dokáže dlouho uchovat. Balení: Sáček (znovuuzavírateln
Bílý pepř má výraznější a silnější aroma než černý pepř. Používá se převážně do smetanových omáček a na kuřecí a rybí maso. Celý pepř se používá na nakládání zeleniny a aromatizaci octů a olejů. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g..............
Španělská paprika "DELIKATESSE" 140 ASTA Sladká paprika se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 35 g.....
Španělská paprika patří mezi nejlepší na světě, protože dozrávala na plném slunci, které jí dalo intenzivní aroma. Paprika je velmi pálivá, proto ji používáme s rozvahou, případně kombinujeme s paprikou sladkou. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 3
Kuličky nového koření se nejčastěji přidávají do masových vývarů, omáček i polévek. Lehce podrcené kuličky se přidávají do marinád na kuřecí a vepřové maso, nebo do základů na guláš. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 23 g.......................24
Muškátový oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. V italské kuchyni se přidává do smetanových a sýrových omáček na těstoviny. Nejvíce aroma získáme, pokud oříšek nastrouháme až při přípravě pokrmu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml -