E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce
Při zpracování prošel 5x čištěním, což zaručuje krásný kmín bez stonků nebo jiných příměsí. Plné aroma využijeme při přípravě omáček, vepřového masa, polévek a ryb. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................21 Kč Kořenka 80 ml -
Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček, nebo do svařeného vína. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 25 g...........
Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl
Vůně cuminu je specifické pro mexickou arabskou kuchyni. Může být použit na minutky, masové a zeleninové směsi nebo kuskus. Používá se na přípravu taco, burrito nebo chilli con carne. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 32 g.......................29
Jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 30 g.
Velice ostré papričky odrůdy Birdeyes používané v celku na nakládání zeleniny, na marinování masa nebo na aromatizaci octů a olejů. Doporučené dávkování je 4-5 papriček na 1 kg surovin. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 12 g.......................
Mírně pálivé chilli papričky krájené na tenké plátky. Jsou velmi dekorativní ve směsích se zeleninou, masem nebo tětovinami. Doporučujeme je přidávat až na závěr, aby se zachoval tvar a barva vláken. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g..........
Velice pálivé chilli se používá na přiostření široké palety jídel - minutek, omáček, polévek, zeleniny, pomazánek, luštěnin, grilovaných mas atd. Doporučená dávka je 1 lžička na 1 kg surovin. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 36 g.................
Černucha se používá podobně jako sezam, mák nebo kmín. Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání slaného pečiva. Černuchu najdeme i v indické kuchyni jako koření do různých zeleninových směsí a karí. B
Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový list se také používá na aromatizaci octů nebo olejů, které se
Jemná česneková směs na přípravu okurkového dresinku. Tato směs neobsahuje kopr nebo mátu, proto je méně aromatická než běžné koření na tzatziki. Směs lze použít i do rajčatového nebo okurkového salátu. Výborná je zálivka na ledový salát připravená z kysa
Jemná směs bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je připravená na omáčky k těstovinám, ale vhodná i do dušené zeleniny nebo pomazánek. Složení: rajčata, bazalka, oregano, cibule, česnek, paprika. Ba
Aromatická na hrubo drcená směs do svařeného vína nebo punče. Na 0,25 l vína přidáme 1 lžíci směsi. Do svařeného vína můžeme přidat i ovocný džus (pomerančový, jablečný, višňový), nebo rum či griotku. Složení: citronová kůra, skořice, hřebíček. Balení: S
Velmi příjemně aromatická směs s pravou vanilkou je připravená na pečení vánoční štoly, čajového pečiva nebo moučníků s ovocem. Složení: citron, kardamom, muškátový květ, vanilka. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................38 Kč
Směs koření na přípravu hovězího masa a steaků. Jemně pikantní směs je vhodná i na grilování zeleniny. Výbornou marinádu připravíme s použitím pomerančového nebo ananasového džusu. Složení: pepř, sůl (33%), česnek, cibule, paprika, třtinový cukr, tymián,