E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce
Bylinka s lehkou vůní a chutí česneku. Výborně se hodí do pomazánek, bylinkových másel, nebo čerstvých sýrů. Můžeme ji přidat i do nádivek nebo mletých mas. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 8 g.....
Majoránka pěstovaná a zpracovávaná ve střední Evropě zaručuje bohaté aroma. Její silnou vůni oceníme při přípravě polévek, omáček, nádivek a bramborových jídel. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 6 g.
Bylinka s typickou vůní se používá nejčastěji do brambor nebo polévek. Lze ho použít i do bylinkových másel nebo do salátových zálivek. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 7 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 10 g.........................
Při zpracování prošel 5x čištěním, což zaručuje krásný kmín bez stonků nebo jiných příměsí. Plné aroma využijeme při přípravě omáček, vepřového masa, polévek a ryb. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................21 Kč Kořenka 80 ml -
Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček, nebo do svařeného vína. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 25 g...........
Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl
Vůně cuminu je specifické pro mexickou arabskou kuchyni. Může být použit na minutky, masové a zeleninové směsi nebo kuskus. Používá se na přípravu taco, burrito nebo chilli con carne. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 32 g.......................29
Jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 30 g.
Velice ostré papričky odrůdy Birdeyes používané v celku na nakládání zeleniny, na marinování masa nebo na aromatizaci octů a olejů. Doporučené dávkování je 4-5 papriček na 1 kg surovin. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 12 g.......................
Mírně pálivé chilli papričky krájené na tenké plátky. Jsou velmi dekorativní ve směsích se zeleninou, masem nebo tětovinami. Doporučujeme je přidávat až na závěr, aby se zachoval tvar a barva vláken. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g..........
Velice pálivé chilli se používá na přiostření široké palety jídel - minutek, omáček, polévek, zeleniny, pomazánek, luštěnin, grilovaných mas atd. Doporučená dávka je 1 lžička na 1 kg surovin. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 36 g.................
Černucha se používá podobně jako sezam, mák nebo kmín. Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání slaného pečiva. Černuchu najdeme i v indické kuchyni jako koření do různých zeleninových směsí a karí. B
Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový list se také používá na aromatizaci octů nebo olejů, které se
Jemná česneková směs na přípravu okurkového dresinku. Tato směs neobsahuje kopr nebo mátu, proto je méně aromatická než běžné koření na tzatziki. Směs lze použít i do rajčatového nebo okurkového salátu. Výborná je zálivka na ledový salát připravená z kysa
Jemná směs bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je připravená na omáčky k těstovinám, ale vhodná i do dušené zeleniny nebo pomazánek. Složení: rajčata, bazalka, oregano, cibule, česnek, paprika. Ba