E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce
Lahůdková záležitost - pečený králík, trošku vepřového masa, čerstvá zelenina, sůl a koření. Neobsahuje lepek, konzervanty ani barviva. Používá se čerstvé králičí maso z českých chovů. Složení:Králičí maso 72%, vepřové maso, zelenina (mrkev, celer, c
Kousky králíka a vepřového bůčku, naložené ve voňavém koření a upečené dozlatova společně s cibulkou a s kořenovou zeleninou. Složení: králičí maso 62%, vepřový bůček 25%, cibule, mrkev, celer, jedlá sůl, koření. Hmotnost obsahu: 210g Masný výrobek, kon
Kachní stehýnka se nejdříve pečou s kmínem. Sádlo, které je pod kůží se postupně rozpouští a tím se pak stehýnka během pečení polévají. Potom jsou po dvou naskládány do skleniček a zality sádlem a výpekem. Stehýnka se dají podávat studená se salátem, ale
Černý rybíz je nabitý vitamíny, je nádherně aromatický a tak marmeláda z něj je vynikající na veškeré využití v kuchyni i namazání na chléb, dorty, na ochucení mléka i čaje. Plody rybízu se pasírují a tak se nemusíte bát žádných zrníček . Složení: černý
Červený rybíz byl nepostradatelným ovocem na výrobu šťáv, marmelády a želé, pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů. Proto se pár keříků vždy pěstovalo u každé chalupy. Marmeláda z červeného rybízu je snad nejlepší na lepení vánočního
Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu sýru. Složení: dužnina z planých šípků 59%, cukr, pektin, citronová šťáva
Borůvky na tuto marmeládu jsou sbírány v Jeseníkách, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvková marmeláda je skutečná delikatesa, nejlepší na krajíc chleba s máslem. Složení: Lesní borůvk
Ostružinový džem je vyráběn z celých plodů a doba přípravy je zkrácena na minimum. Tím se zachovala jemná chuť plodů, cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou známé pro velký obsah antioxidantů Složení: Ostružiny 50%, cukr. Hmotnost obsahu 175g Zpr
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce. Špendlíky jsou sbírány v zapomenutých alejích a v remízcích v podhůří Jeseníků v jejich nejlepší zralosti. Plody jsou poté odpeckov
Zázvor je často používán do sladkého pečiva a sušenek. Pro jeho výraznou chuť se hodí i k přípravě zvěřiny nebo ryb. Zázvor má také v oblibě indická a thajská kuchyně do masových a zeleninových směsí. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 24 g........
Mletá vanilka je připravená k okamžitému použití do krémů, pudinků, čajového pečiva, zmrzliny a dalších desertů. Originální vanilkový cukr můžeme udělat smícháním 1 lžíce mleté vanilky s 1 kg moučkového cukru. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g
Vanilka se používá na přípravu vanilkového cuku, do krémů a sladkých omáček. Originální vanilkový cukr připravíme z 0,5 kg cukru krupice a 1 vanilkového lusku. Vše nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Balení: Sáček 1 ks - (2-4 g)...................
Jemně aromatický tymián se nejčastěji přidává ke zvěřině, skopovému nebo hovězímu masu. Výborně se kombinuje s červeným vínem při pečení masa. Tymián se také přidává do omáček nebo do luštěnin. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 10 g...............
Bohaté aroma sušených rajčat se výborně hodí do smetanových a sýrových omáček na těstoviny nebo noky, do zeleninových salátů nebo na pizzu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 30 g....................
Skořice se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 38 g....