E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce
Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl
Výrazná směs na přípravu těstovinových a zeleninových salátů. Výborně se kombinuje se sýry. Krémový dresink připravíme z 1 lžíce směsi koření, 100 ml bílého jogurtu a 1 lžíce olivového oleje. Složení: sůl (30 %), cibule, pepř, paprika, hořčice, petržel. B
Oblíbená směs v balkánské kuchyni pro přípravu mletých i jiných mas, zapékané zeleniny, do salátů, polévek a luštěninových pokrmů. Složení: saturejka, pískavice, česnek, petžel, paprika, pepř, sůl (15%). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.....
Ostrá, aromatická směs na přípravu minutek s kuřecím nebo vepřovým masem. Můžeme ji použít na grilovanou nebo dušenou zeleninu. Ideální je nechat nakrájené maso s kořením odležet, aby se chuť dostala i do masa. Složení: paprika, chilli, pískavice, bazalka
Černucha se používá podobně jako sezam, mák nebo kmín. Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání slaného pečiva. Černuchu najdeme i v indické kuchyni jako koření do různých zeleninových směsí a karí. B
Vůně cuminu je specifické pro mexickou arabskou kuchyni. Může být použit na minutky, masové a zeleninové směsi nebo kuskus. Používá se na přípravu taco, burrito nebo chilli con carne. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 32 g.......................29
Aromatická ostřejší směs vhodná na přípravu mořských ryb nebo kuřecího masa. 1 lžíci citronového pepře můžeme rozmíchat v mouce, ve které dále obalujeme maso před smažením. Složení: pepř, citron, cukr, sůl, kyselina citrónová Balení: Sáček (znovuuzavírate
Aromatická ostřejší směs vhodná na přípravu mořských ryb nebo kuřecího masa. 1 lžíci citronového pepře můžeme rozmíchat v mouce, ve které dále obalujeme maso před smažením. Složení: pepř, citron, cukr, sůl, kyselina citrónová Balení: Sáček (znovuuzavírate
Jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 30 g.
Bylinková směs s medvědím česnekem je vhodná na přípravu ochucených másel a pomazánek. Hodí se i ochucení bramborové kaše, polévek nebo rybího masa. Složení: petržel, cibule, medvědí česnek, oregano, paprika, sůl (15%). Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 6
Bylinková směs se smaženou cibulkou se přidává do šťouchaných brambor, bramborové kaše nebo při zapékání. Můžeme ji použít při přípravě těstovin nebo do zapékané a dušené zeleniny. Složení: smažená cibule (cibule, pšeničná mouka, rostlinný olej, sůl), pet
Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový list se také používá na aromatizaci octů nebo olejů, které se
Bazalka se používá na těstoviny, pizzu nebo saláty. Používá se převážně za studena nebo se přidává až na konci tepelné přípravy. Působením tepla ztrácí své bohaté aroma. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 4 g..............25 Kč Kořenka 80 ml - 5 g.
Extrudované kukuřičné kuličky s ovocnou příchutí Složení: kukuřičná krupice, cukr, řepkový olej, kyselina citronová, aroma: zelené jablko, sladká višeň, jahoda, malina, barviva: betanin, chlorofyl, kurkuma. Nutriční hodnoty: Průměrné výži
Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1 a A (vitamin C téměř chybí) Sušené datle představují koncentrovanější zdroj niacinu, mědi, železa a hořčíku než datle čerstvé (100 g sušených datlí přispívá k výživě asi 1/8 doporučované denní dáv