Úvod

E-shop se zdravou výživou, možná odborná konzultace výživového poradce

projít na web

Bobkový list - kořenka 80 ml

Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový list se také používá na aromatizaci octů nebo olejů, které se

projít na článek

Bazalka sušená mrazem - kořenka 80 ml

Bazalka se používá na těstoviny, pizzu nebo saláty. Používá se převážně za studena nebo se přidává až na konci tepelné přípravy. Působením tepla ztrácí své bohaté aroma. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 4 g..............25 Kč Kořenka 80 ml - 5 g.

projít na článek

Křupky Kuličky ovocné

Extrudované kukuřičné kuličky s ovocnou příchutí Složení: kukuřičná krupice, cukr, řepkový olej, kyselina citronová, aroma: zelené jablko, sladká višeň, jahoda, malina, barviva: betanin, chlorofyl, kurkuma. Nutriční hodnoty: Průměrné výži

projít na článek

Datle bez pecky

Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1 a A (vitamin C téměř chybí) Sušené datle představují koncentrovanější zdroj niacinu, mědi, železa a hořčíku než datle čerstvé (100 g sušených datlí přispívá k výživě asi 1/8 doporučované denní dáv

projít na článek

TAPIOKA

Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách: jako škrob na prádlo, ve farmacii k výrobě léků, v kulinářství jako mouka do pečiva či

projít na článek

Mořská sůl hrubozrnná

Velké krystaly mořské soli jsou vhodné do stolních mlýnků na koření nebo na marinování a nakládání mas. Lze ji použít i při pečení pečiva jako preclíků, rohlíků nebo chlebovek. Tyto velké krystalky jsou i často používané při malování na hedvábí. Sůl totiž

projít na článek

Farmářská bedýnka Z našich lesů

Přemýšlíte o zajímavém a netradičním dárku? Pokud jste fanoušci "bedýnkování", připravili jsme pro Vás zajímavý tip - Farmářská bedýnka v dárkovém balení, složená z certifikovaných produktů "Jeseníky - originální produkt". Farmářská bedýnka Z našich l

projít na článek

Farmářská bedýnka - výběr dle přání

Přemýšlíte o zajímavém a netradičním dárku? Pokud jste fanoušci "bedýnkování", připravili jsme pro Vás zajímavý tip - Farmářská bedýnka, kterou si naplníte dle Vašeho přání, složená z certifikovaných produktů "Jeseníky - originální produkt". Farmářská

projít na článek

Pstruh na másle, pošírovaný

Pstruh duhový, vylovený z čistých vod pohoří Jeseníků. Na výrobu konzervy jsou používáni výhradně čerství pstruzi, kteří jsou vařeni v páře, doplněni lžičkou přepuštěného másla a lehce okořeněni. Tato delikatesa se dá konzumovat za studena s pečivem, nebo

projít na článek

Kapr cibulář na pivu

Představte si řádně nakořeněné porce kapra na cibulce, zalité pivním mokem a vše zvolna pečené, až se pivo téměř vyvaří. Svalových kostí, tzv. vidliček, se bát nemusíte, jsou změklé a rozpadají se podobně jako u sardinek v oleji. Složení: kapr 76%, ci

projít na článek

Srnčí paštika s portským vínem

V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso v sezóně relativně často na jídelním stole. Srnčí maso je velmi vyhledávané pro svou chuť i dnes. Ve starých recepturách se často kombinuje se sladkým vínem. Nabízíme Vám hrubě mletou paštiku s přídavkem portskéh

projít na článek

Pečená křepelka s divokým kořením

Objevte křepelku upravenou podle tradičního receptu z hájenky, kde se občas naskytla příležitost vychutnat si tuto delikatesu. Křepelky, ale i koroptve, bažanti, nebo sluky se pekly na slanině se zeleninou, s divokým kořením. Je skvělá podávaná za tepla n

projít na článek

Paštika z divočáka

Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem, je dobře roztíratelná. Složení výrobku: Maso z divočáka (51%), vepřové maso, červené víno (4,5%), zelenina, sůl, koření Tento výrobek neobsahuje lepek Hmotnost 130g Masný výrobek, konzerva Alerge

projít na článek

Jehněčí pečínka

Ovce byly odpradávna chovány v horských a podhorských oblastech Jeseníků. Jehněčí maso se zpracovávalo většinou za čerstva, nejběžnější úpravou bylo pečení s přidáním sezónní zeleniny a bylinek. Tato delikatesa získává jemné aroma díky nakládání do zeleni

projít na článek

Zelenináda - přírodně prokvášená

"Zelenináda" je lahůdková směs běžné a méně obvyklé zeleniny, která prošla mléčným kvašením (jako kysané zelí). Chuť je ještě vylepšena kořeněným lákem z jablečného octa. Slovanské národy měly vždy v oblibě kvašenou zeleninu, což je znovu se vracející způ

projít na článek